Corectând prin blogosferă

Errare Humanum Est

Test 56

Posted by greselilenoastre pe ianuarie 23, 2007

http://monicaspune.blogspot.com/2007/01/mama.html

Astazi e ziua mamei mele si nu sunt langa ea sa manca un tort bun

CORECT:…sa MANCAM…

(Typo, but still wrong.)

Reclame

6 răspunsuri to “Test 56”

 1. MoniK said

  Stimate domn fara nume,
  Va multumesc pentru ca m-ati atentionat asupra unei greseli de dactilografiere de pe jurnalul meu on-line. Va asigur ca sunt mai multe, dar, daca sunteti pornit sa amestecati gramatica si greselile de dactilografiere( nu typos, daca tot vorbeam limba romana), nu veti avea mare succes nici in blogosfera nici in viata, in general, parerea mea.
  Alerta vine, doamnelor si domnilor, din partea cuiva care se hraneste cu virgule si care isi propune sa corecteze „greselile frecvente de gramatica”. Da, mi se sfasie inima de durere ca, in ziua de azi, o litera uitata raneste adanc in trupul fragil al gramaticii.
  Bravos ca veghezi la materna noastra limba! Halal sa-ti fie, muritor cu aere de for suprem! Nu de alta, dar o cratima plasata aiurea in cele nici sase randuri pe care ati reusit sa le scoateti din mintea pusa pe curatenie pe internet nu denota decat o mare barna intr-o privire mult prea intunecata pentru o varsta atat de cruda. Citat: „Acestea denota, poate, o cultura sub-medie si un nivel redus de inteligenta.” Sigur ca da! Sub-mediu e undeva intre submediu si mediu, nu? Ca sa inteleg, nu de alta. Asa cum doresc sa inteleg si urmatoarea succesiune de cuvinte „sau sa aruncam flame-uri catre autorii acestora.”
  Nici noi nu suntem perfecti, dar impreuna putem ajuta la culturalizarea maselor, sau cel putin sa-i invatam pe unii cum sa vorbeasca corect gramatical.
  Asa e, sunteti departe de a fi perfecti voi, in pluralul (sper ca nu al majestatii!) folosit de un singur autor. La fel cum nici originalitatea nu e punctul forte al paginii pe care o pastoriti. Limba romana e atat de bogata, nu era nevoie de un imprumut, fie el si de la o emisiune care discuta probleme similare. Emisiunea in cauza e gazduita de un specialist in probleme de limba, sa nu uitam.
  PS: Nu e nicio onoare ca am avut de-a face cu dumneavoastra!

 2. MoniK said

  intrucat dialogul s-a purtat deschis, raspunsul sosit pe mail( plin de greseli si el, dar nu imi mai pierd timpul sa le semnalez) nu-mi creeaza decat aceeasi impresie: teribilism din partea cuiva superficial.

 3. Clar, e mult mai matur sa raspunzi pe un blog si sa zici: e plin de greseli, dar nu le mai semnalez, doar o sa incerc sa te fac de kkt in fata tuturor cititorilor blogului. Daca vrei sa raspunzi, fa-o pe mail. Atat.

 4. MoniK said

  nu ne tutuim

 5. iulian said

  Greselilenoastre, vezi ca nu-i kkt, e cacat… sau rahat, sau defecatie, dar in nici un caz „kkt”.
  Suntem pe un blog unde se vorbeste serios si corect, sau la U TV ?

  Sa vezi ca cineva a facut o greseala gramaticala e spirit de observatie, dar sa te legi de cineva ca nu i-a mai aparut „m”-ul din „mancaM”, asta-i ciudatenie curata.

  Psihologic ai fi catalogat drept hiperexact.

 6. ce plictiseala pe unii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: